fbpx

thuis

Over ons

Lees meer

Brasserie 1434

Alles start met passie

Bonjour monsieur ou madame,

Welkom bij Brasserie1434! 

Dagelijks kunt u bij ons terecht en genieten in hartje Purmerend in Franse sferen. 
Start uw dag met een kop koffie. Neem een ​​stop tijdens het winkelen voor een lunch of beleef een gezellige avond tijdens een diner!
Chef-kok en eigenaar Roy Faber bereidt alle gerechten elke dag met liefde en ambacht. Kunt u geen keuze maken uit de gerechten, kies dan voor het avondje 1434 shared dining menu en geniet van zes gerechten van de kaart. 
Tevens bieden wij ook de mogelijkheid om uw gerechten thuis te laten bezorgen.
“Gastvrijheid” staat bij ons standaard op het menu!
Naast alle heerlijke gerechten kunt u ook een reservering plaatsen voor een high tea of ​​babyshower.
Tevens is de zaak af te huren voor besloten feesten van partijen. Hierna kunt u boven in de B&B met meer dan acht personen de nacht doorbrengen. 
Voor meer informatie kunt u het personeel aanspreken van kijk alvast aan het einde van de menukaart. 
Geniet van uw bezoek en laat u verwennen!
Team 1434 Wij verzorgen ook High Tea, High Wine, High Beer, Baby Shower, Bruiloften, Walking diner, besloten feesten of partijen! Heeft u een vraag? – Info@brasserie1434.nl 
HISTORIE
Het getal 1434 is het jaar dat Purmerend zijn stadsrechten verkregen. 
De naam Purmerend is als volgt te verklaren: “het beenht aan ‘t eynde van de Purmer,’ t welke een meir oft binnenwater was, maer namaels droogh en tot landt gemackt” 
In 1484 verleent Jan van Egmond marktrechten aan deze stad. Elke zaterdag vindt er een weekmarkt plaats. Purmerend kan invloed uitgroeien tot een volwaardige stad. 
De Koemarkt is ontstaan ​​doordat er op 23 juli 1519 door een stadsbrand een groot deel van de stad in vlammen op ging. Van de 210 huizen blijven er slechts 60 tot 70 gespaard waaronder het St. Ursulaklooster en Slot Purmersteijn. 

In 1572-1573 gaat Purmerend over tot het protestantisme. Geuzenleider Sonoy neemt Purmerend in en ontdoet  alles wat maar enigszins rooms-katholiek aandoet en  laat het St. Ursulaklooster verwoesten. Zo komt er ruimte vrij voor een ossenmarkt. Het bekendste en belangrijkste plein van de binnenstad doet vanaf dat moment dienst als koemarkt en krijgt later ook die naam. De weekmarkt is in deze periode verplaatst van zaterdag naar de dinsdag, tot op de dag van vandaag.  In 2001 komt de uitbraak van de MKZ-crisis en eind aan de eeuwenoude wekelijkse veemarkt.  De Koemarkt wordt vastgesteld heringericht. De meeste ‘koeienruggen’, de rijen bulten met hekken bepaalde de koeien werden gebonden, verdwijnen. Van het parkeerterrein wordt een uitgaansplein gemaakt. Op 11 oktober 2009 is de vernieuwde Koemarkt geopend voor publiek en ontwikkelt het plein tot een bruisend stadshart door zijn vele restaurants, café’s en terrassen. Op 6 maart 2018 opende Brasserie1434 haar deuren op deze Koemarkt. 

Bestel vanaf nu ook direct online op onze website

Gratis thuisbezorgd of af te halen