fbpx

thuis

Over ons

Lees meer

Brasserie 1434

Alles start met passie

Bonjour monsieur ou madame,

Welkom bij Brasserie1434! 
Welkom bij ons restaurant in Purmerend aan de Koemarkt. Uit eten in Purmerend doe je bij Brasserie1434, bij ons kunt u terecht voor een ontbijt, een smakelijke lunch, een uitgebreid diner in ons restaurant of op ons verwarmt terras aan de Koemarkt. Bij ons kan het allemaal, lunchen, dineren of gezellig borrelen in hartje Purmerend in Parijse sferen. 


Start uw dag met een kop koffie en geniet van de Koemarkt. Neem een ​​stop tijdens het winkelen voor een lunch of beleef een gezellige avond tijdens een diner in hartje Purmerend. 

Uitgaan in Purmerend, dat kan bij Brasserie1434. Elke vrijdag is er een DJ aanwezig. Freaky Friday is een jong begrip, we zijn op vrijdag & zaterdag geopend tot 02:00, u kunt dus tot laat genieten aan de gezelligste bar van Purmerend, met de lekkerste cocktails van de Koemarkt, onder het genot van live muziek in Purmerend. 

Afhalen of bezorgen in Purmerend? Dat doen wij ook! U kunt via onze eigen webshop eten bestellen en laten bezorgen, tevens werken wij met Thuisbezorgd. Uit eten in Purmerend maar dan lekker bij u thuis, door ons te laten bezorgen. 

Speciale avond in Purmerend? Dan zit u bij ons goed! Wij bieden een Avondje 1434 voor € 42,50 p.p. maken onze chefs van 6 gangen een uitgebreid diner, van koud naar warm tot zoet! Leuke kennismaking dus met onze keuken en restaurant aan de Koemarkt.

Een Babyshower in Purmerend? Of een Heerlijke High Tea bij Brasserie1434? Reserveer 48 uur vooraf. 

Bruiloft in Purmerend? Een vrijgezellen feestje of een zakelijke bijeenkomst? Neem gerust contact met ons op voor de mogelijkheden. 

Geniet van uw bezoek en laat u verwennen!
Team 1434

Wij verzorgen ook High Tea, High Wine, High Beer, Baby Shower, Bruiloften, Walking diner, besloten feesten of partijen! Heeft u een vraag? – Info@brasserie1434.nl 
HISTORIE
Het getal 1434 is het jaar dat Purmerend zijn stadsrechten verkregen. 
De naam Purmerend is als volgt te verklaren: “het beenht aan ‘t eynde van de Purmer,’ t welke een meir oft binnenwater was, maer namaels droogh en tot landt gemackt” 
In 1484 verleent Jan van Egmond marktrechten aan deze stad. Elke zaterdag vindt er een weekmarkt plaats. Purmerend kan invloed uitgroeien tot een volwaardige stad. 
De Koemarkt is ontstaan ​​doordat er op 23 juli 1519 door een stadsbrand een groot deel van de stad in vlammen op ging. Van de 210 huizen blijven er slechts 60 tot 70 gespaard waaronder het St. Ursulaklooster en Slot Purmersteijn. 

In 1572-1573 gaat Purmerend over tot het protestantisme. Geuzenleider Sonoy neemt Purmerend in en ontdoet  alles wat maar enigszins rooms-katholiek aandoet en  laat het St. Ursulaklooster verwoesten. Zo komt er ruimte vrij voor een ossenmarkt. Het bekendste en belangrijkste plein van de binnenstad doet vanaf dat moment dienst als koemarkt en krijgt later ook die naam. De weekmarkt is in deze periode verplaatst van zaterdag naar de dinsdag, tot op de dag van vandaag.  In 2001 komt de uitbraak van de MKZ-crisis en eind aan de eeuwenoude wekelijkse veemarkt.  De Koemarkt wordt vastgesteld heringericht. De meeste ‘koeienruggen’, de rijen bulten met hekken bepaalde de koeien werden gebonden, verdwijnen. Van het parkeerterrein wordt een uitgaansplein gemaakt. Op 11 oktober 2009 is de vernieuwde Koemarkt geopend voor publiek en ontwikkelt het plein tot een bruisend stadshart door zijn vele restaurants, café’s en terrassen. Op 6 maart 2018 opende Brasserie1434 haar deuren op deze Koemarkt.