Over brasserie 1434

De Brasserie van Purmerend.

Welkom bij ons restaurant in Purmerend gelegen in hartje centrum aan de Koemarkt 33. Uit eten in Purmerend doe je bij Brasserie1434, bij ons kunt u terecht voor een ontbijt, een smakelijke lunch, een uitgebreid diner in ons restaurant of op ons verwarmt terras aan de Koemarkt. Bij ons kan het allemaal, lunchen, dineren of gezellig borrelen in ons restaurant Purmerend.

 
eb48bb4f-d6f8-42e3-98f7-755eb3f9d15a

High Tea in Purmerend?

Ook voor een High Tea op de Koemarkt behoren wij bij de hotspots van Purmerend. Wij serveren onze High Tea als tapas, kleine gerechtjes met onbeperkt thee en/of koffie. Voor een Baby Shower kunt u hetzelfde arrangement boeken!

 

lunch Purmerend centrum

De Beste koffie van Purmerend

Koffie drinken in Purmerend? Wij werken uitsluitend met de beste bonen van illy koffie, geniet van een cappuccino in de zon. Neem een stop tijdens het winkelen in Purmerend voor de lekkerste gebak met koffie of kom lunchen in Purmerend. 

 

Tapas in Purmerend

Tapas in Purmerend? Wij hebben een nieuw concept, al onze voorgerechten zijn gehalveerd in portie en prijs. Zodoende kunt u meerdere kleine bites bestellen, delen en proeven. Beleef tapas op de Koemarkt in een nieuw jasje. Kies daarna uw favoriete hoofdgerecht uit. Tapas eten in Purmerend in een nieuw jasje? Reserveer snel en ontdek de smakelijke creaties van onze Chefs. 

 

Uitgaan in Purmerend?

Borrelen in Purmerend ook dat kan bij Brasserie1434, met regelmaat draait onze DJ de vrijdagavond het dak eraf! Dansen in Purmerend doe je bij ons op de vrijdagavond! Heb jij onze cocktails of diverse gin tonics al geproefd? Kortom uitgaan in Purmerend? Tot snel!

 

DJ in Purmerend?

Elke vrijdag = Freaky Friday, dit is een jong maar geen onbekend begrip in Purmerend. Elke vrijdagavond staat de muziek hard en komen de leukste nummers voorbij. Onze DJ zorgt voor de sfeer, muziek en verzoeknummers zijn mogelijk.
 
Wij zijn op vrijdag & zaterdag geopend tot 02:00, u kunt dus tot laat borrelen in Purmerend, aan de gezelligste bar aan de Koemarkt. Onze cocktailbar is dan geopend tot 02;00. De lekkerste cocktails op de Koemarkt, onder het genot van live muziek in Purmerend vind je bij ons!

Ons team staat voor u klaar!

 

Lunchen Purmerend?

De lekkerste sandwiches gepresenteerd op unieke wijze en trendy wijze vind je bij brasserie1434, lunchen in Purmerend is nog nooit zo speciaal geweest. Onderscheidende opmaak en presentatie maken uw lunch compleet. Verras een kennis of familielid met onze lunch op de Koemarkt.

 

Pannenkoeken Purmerend

De lekkerste pannenkoeken in Purmerend eet je bij Brasserie1434. Met de kinderen een dagje uit en op zoek naar pannenkoeken op de Koemarkt? Bij ons kan het, reserveren is niet verplicht, kies jouw favoriete pannenkoek.

 

Winkelen in Purmerend

Tijdens het winkelen in Purmerend gezellig genieten in de bruisende horeca van Purmerend? Kom naar onze brasserie op de Koemarkt.

 

Koopavond in Purmerend

Koopavond in Purmerend? Neem dan een stop in ons restaurant voor de lekkerste bites, snacks of kies voor uitgebreid dineren in Purmerend.

 

Italiaans restaurant Purmerend

Onze Chefs zijn gek van de Italiaanse keuken, zodoende staan er tal van Italiaanse gerechten op de menukaart. Italiaans eten op de Koemarkt kan dus ook bij Brasserie1434. Begin de avond met een knapperige bruschetta of burrata met tartaar van tomaat en basilicum olie.

 

goed restaurant purmerend
uitgaan in Purmerend

HISTORIE

Het getal 1434 is het jaar dat Purmerend zijn stadsrechten verkregen. 
De naam Purmerend is als volgt te verklaren: “het beenht aan ‘t eynde van de Purmer,’ t welke een meir oft binnenwater was, maer namaels droogh en tot landt gemackt” 
 

In 1484 verleent Jan van Egmond marktrechten aan deze stad. Elke zaterdag vindt er een weekmarkt plaats. Purmerend kan invloed uitgroeien tot een volwaardige stad. 

De Koemarkt is ontstaan ​​doordat er op 23 juli 1519 door een stadsbrand een groot deel van de stad in vlammen op ging. Van de 210 huizen blijven er slechts 60 tot 70 gespaard waaronder het St. Ursulaklooster en Slot Purmersteijn. 

In 1572-1573 gaat Purmerend over tot het protestantisme. Geuzenleider Sonoy neemt Purmerend in en ontdoet  alles wat maar enigszins rooms-katholiek aandoet en  laat het St. Ursulaklooster verwoesten. Zo komt er ruimte vrij voor een ossenmarkt. Het bekendste en belangrijkste plein van de binnenstad doet vanaf dat moment dienst als koemarkt en krijgt later ook die naam. De weekmarkt is in deze periode verplaatst van zaterdag naar de dinsdag, tot op de dag van vandaag.  In 2001 komt de uitbraak van de MKZ-crisis en eind aan de eeuwenoude wekelijkse veemarkt.  De Koemarkt wordt vastgesteld heringericht. De meeste ‘koeienruggen’, de rijen bulten met hekken bepaalde de koeien werden gebonden, verdwijnen. Van het parkeerterrein wordt een uitgaansplein gemaakt. Op 11 oktober 2009 is de vernieuwde Koemarkt geopend voor publiek en ontwikkelt het plein tot een bruisend stadshart door zijn vele restaurants, café’s en terrassen. Op 6 maart 2018 opende Brasserie1434 haar deuren op deze Koemarkt. 
Scroll naar boven